Schoenlepel

Eerst even een praktische vraag. Wie weet waar wij onze schoenlepel opborgen na de verhuizing? Ik kocht nieuwe schoenen waarbij een schoenlepel handig zou zijn. En een speurtocht op internet leert me dat die dingen veel duurder zijn dan ik dacht.

Maar dit terzijde. Een andere speurtocht bracht mij in de koffer die ik onverwijld van zolder moet halen als er brand uitbreekt. Ik zocht namelijk de loonstrookjes van mijn vrouw uit de jaren 1983 – 1995 en die liggen als het goed is in die koffer. Je zult je brandende huis maar verlaten zonder dergelijke bewijsstukken!

En dan duik je in zo’n koffer en vind je een liefdesbrief van een onbekend persoon aan een van mijn zonen; de tekening erop suggereert echt dat de verklaring van zo’n 25 jaar geleden is dus de schoondochters hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken. Ik vond twee renteloze aandelen van 25 gulden in ons dorpshuis. Hierbij verklaar ik dat wanneer ze eventueel ooit worden uitgeloot, wij deze aandelen laten vervallen. Ik vond de huwelijkse voorwaarden bij de trouwakte waarin de notaris de verdeling van de goederen preciseert. Ik had de piano die we een jaar of 5 ervoor van de school voor kerkmuziek in Utrecht over de Oudegracht en de Amsterdamse Straatweg naar Zuilen rolden. Mijn vrouw had de wasmachine en het Amsterdamse kastje. Ik had 500 gulden, mijn vrouw 5000. Need I say more?

Ik vond overigens die loonstrookjes ook. Voor die schoenlepel houd ik me aanbevolen.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s