Het Academieplein

Een van de leukste plekken van Groningen is het Academieplein. De fietsen, de drukte, al die talen, het geroezemoes dat je van alle kanten omgeeft. Het is de bonte mêlee van studerende studenten, afstuderende studenten, trotse ouders, zzp’ers die een leuke universiteitsopdracht komen halen, stadjers, burgers, buitenlanders, hoogleraren in vol ornaat of gewoon in korte broek, studenten die in de UB studeren maar nu even niet, promotiebezoekers, promovendi in spe, zonhaters, zonaanbidders, gewone medewerkers niet te vergeten. Zo veel mensen met zo veel verschillende herkomsten, en met zo veel verschillende bestemmingen.

Ik was er laatst even en maakte deze foto. Ik was al op weg naar huis toen ik drie Duitse toeristen verbouwereerd rond zag kijken. Ja, ze hadden gelijk. Dit plein is geen gewoon pleintje. Hier loopt de hele wereld op een paar vierkante meter. De rest is voor de fietsen. En dat verbaasde onze oosterburen nog het meest.

Eergisteren at ik samen met 2 andere bestuursleden van de bekende Groninger klaverjasvereniging ‘Ons genoegen’. Eén van hen was met de fiets. Na afloop was hij even stil. ‘Waar heb ik nou mijn fiets gezet?’ Ik vertrok. Ik was lopend.

Dat het plein er ook anders bij kan liggen bewijst wellicht de foto hieronder. Die maakte ik de zondag na Koningsdag. Keurig opgeruimd. Oersaai.

IMG_4743

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s