Alliteratie

Ik lees mijn boodschappenlijstje nog eens: bovenaan staat knoflook, krekkers, koffie, kaas, karnemelk, kwark, courgette. En eronder op gepaste afstand: paprika, tomaat, en blauwe kaas. We aten lasagne maar dat had u vast al begrepen. Het is een truc uit de creativiteitsleer. Beperk je opties, en je bedenkt meer. Dus: ‘Oké, knoflook. Wat heb je nog meer nodig dat met een ‘k’ begint?’ En oprecht echt waar: dan floepen die items eruit. En oprecht echt waar: ik had het allemaal nodig.

Toen ik dat zo zag, schoot me een scène van vroeger te binnen. Zo’n 20 jaar geleden. We zijn op de terugreis van vakantie. Het is warm. Airco’s bestonden toen nog niet. Eén van de zonen slaapt. De ander is stil. Erg stil. Plots horen we een angstaanjagende kreun. Ik draai me geschrokken om (mijn vrouw is bij ons de chauffeur) en verwacht een gapende wond, een tikkende bom of een kapotte walkman. Maar ik zie niets.

‘Wat is er?’ De paniek giert nog door m’n bloed.
‘Ik mis drie dingen. Ze beginnen met een ‘M’’ Hij somt ze op (omwille van de privacy is de naam verzonnen): ‘Marieke, Mecano … en mijn computer.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.