Banaan

Is creativiteit onuitputtelijk?

Het is druk op de zaak. De bijna-vakantie-drukte. Ik had daar nooit last van. Ik boer meestal best maar ook weer niet zo goed. Dit jaar is het anders. Dit jaar verdringen zich tientallen opdrachtgevers rond mijn keukentafel om het allerlaatste beetje creativiteit dat ik nog te bieden heb, uit mij te persen. Ze gebruiken daarvoor geld, maar vooral vleiende woorden. Geld doet veel bij mij, maar met vleien kom je verder. Dat u het maar weet.

Kan creativiteit opraken? Is het net als liefde, onuitputtelijk?

Mijn schoondochter appte gisteren een filmpje waarop haar schoonbroer, mijn jongste zoon, haar kind en mijn kleinzoon (bent u er nog?) in het verre Antwerpen banaan voert. Banaan, zijn lievelingskostje! Mijn hart sprong op in mij en ik dacht: ik wou dat mijn ouders nog leefden, dan kon ik ze dit laten zien. Of denksels die daar op neer komen. Ach ja.

Die creativiteit. Net als je denkt dat je niks meer te bieden hebt, vragen ze je de nieuwjaarskaart te schrijven. Ik mag zelf wat bedenken. Als het maar nú gebeurt. Misschien wens ik de mensheid wel veel bananen.

 

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s