Keuzedagen zijn moetjes

Wij vierden zondag onze eerste keuzedag. Het was een beetje een noodgedwongen keuzefeestje want mijn vrouw had al een keuzedag laten verlopen en mijn eerste keuzedag verloopt binnenkort, net als wij op vakantie zijn. Vrijheid blijheid, suggereert men bij de Nederlandse Spoorwegen maar wij keuzevierders weten wel beter. Keuzedagen zijn moetjes.

Onze keuzereis betrof Leeuwarden. Leeuwarden? Ja, Leeuwarden. Het alternatief was Bad Nieuweschans of de Eemshaven of Meppel. Treinen rijden tegenwoordig namelijk niet verder. In Zwolle willen ze een beter perron en wie zijn daar de dupe van? Precies, die vrij blije Groningse 60-plussers die qua keuzedag natuurlijk het liefst kiezen voor Vlissingen of Maastricht of desnoods Den Helder. Maar niet voor Leeuwarden. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Helaas. U ziet hierboven de actuele situatie op het Nederlandse spoor op een gewone keuzedag. Need I say more?

En toch. Leeuwarden. Het was er mooi. Het was er leuk. Bent u een keuzemens, kies Leeuwarden.

PS

Blogde ik afgelopen tijd wat onregelmatig wegens werk, vanaf nu blog ik wat onregelmatig wegens vakantie. Maar verder gaat het goed. En misschien plaats ik wel wat oude stukjes. Wie merkt dat?

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s