God in Leermens

RIMG0161
Oude foto van de Leermsterweg

‘Een dorpje in Zuid-Frankrijk’ verzuchtte Jaap uit Feerwerd toen we door Leermens liepen. Ja, het leven in Leermens kon minder, deze dagen. Minpunten? Oké, de schapen zijn geschoren en dat voelt kennelijk de eerste dagen wat iebelig, ze blaten er gedurig lustig op los. De kikkers in de sloot beneden onze slaapkamer, langs de lage wierde, vallen af en toe stil wat de slapende mens wakker kan doen schrikken. De akoestische trillingen (KNMI-taal voor straaljagers die door de geluidsbarrière knallen) van oefenende F16’s doen de wakkere mens uit zijn stoel schieten. En ja, het zaaigoed in de groentetuin moet besproeid vanwege de hardnekkige droogte. Ik heb de indruk dat Nederland last heeft van een zekere onbalans qua regenval.

Mooi weer, het went zo snel. De korte broek, dat ene T-shirt. Het open raam. Die koerende duiven.

Ik zou wat foto’s willen maken van het dorp bij zomeravond. De verstilde Ossenlaan met uitzicht op de kerk. Het uitzicht op Zeerijp en Loppersum en al het land ervoor. Het uitzicht op het laatste geel van de koolzaadvelden bij Godlinze vanaf onze terp. Het weilandje van Groenewold waar de uilen statig af en aan vliegen.

Maar het is nog maar ochtend. En de klok slaat 9. Het is de plicht. Ook God in Leermens heeft verplichtingen.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s