Alles komt terug

ComposthoopBij het uitstrooien van de compost kwam ik laatst het bruine keukenmesje tegen, je weet wel, dat mesje met het houten heft, dat mesje waarvan de punt was afgebroken bij het openmaken van een dichtgeweckte jampot. Ach ja, daar was-ie weer. Beetje verweerd, beetje verfomfaaid maar verder helemaal de oude. Zijn vervanger was inmiddels weer weg.

Hem kwam ik vanmiddag tegen. In diezelfde composthoop. Eigenlijk was die vervanger een fijner mesje dan zijn voorganger. Ben ik straks loyaal aan dat oude mesje of kies ik voor zijn veel jongere opvolger? Mezelf kennende zal ik er wat omheen draaien, de komende maanden, waarna het probleem zichzelf oplost.

Gisteren hadden we de overburen te eten. Gerard vroeg naar ons bordbeleid: er stonden namelijk drie witte borden en een zwart bord op tafel. Waarna bleek dat hij nog een wit bord van ons had dat ooit in het dorpshuis was blijven staan na een etentje aldaar waarna Irma het maar aan hun had gegeven. En jawel, zojuist bracht hij dat witte bord.

Alles komt terug. Zelfs de enorme esdoorn naast de composthoop, die boom die we 15 jaar geleden omhakten. Ik kon pas laatst de stobbe verwijderen. Nu zit daar een hardnekkig gat dat de herinnering aan die boom levend houdt.

Alles komt terug. Misschien is alleen de composthoop zelf de uitzondering die de regel bevestigt.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s