Hoepla

Zondag 7 juli 2019, Lasse zette zijn eerste stapjes waar ik bij was. We keken voetbal maar de pizza was op en het was duidelijk dat we niet zouden winnen dus wat doe je dan nog binnen? En zo kwam het dat we buiten op het gras gingen spelen.

‘Hoepla doen?’ vroeg ik, en hij antwoordde met een trouwhartig volmondig diep oprecht ‘ja’. En daar gingen de beentjes de lucht in. En daar sprong hij van het muurtje. En daar maakte hij zijn koprol achterover. Alles onder strikte begeleiding, verzeker ik u, alles onder begeleiding van het toverwoord ‘hoepla’.’ En toen, na een fraaie salto achterwaarts, stond hij kraaiend van plezier op en liep naar me toe, eigenlijk zonder er erg in te hebben.

Er heeft zich aan ons kerkhofje menig historisch moment afgespeeld. De Prins van Oranje had hier zijn verblijf in de 17e eeuw en in de 21e eeuw. Ede Staal zong hier zijn chansons bij de RONO. Ministers rijden hier af en aan en zullen toch ook wel eens iets memorabels hebben gedaan of bedacht. En misschien was er nog wel meer. Maar wat er ook gebeurde, het verbleekt bij die eerste stapjes van ons Lasse.

Waarna zijn grootouders diezelfde avond ook nog eens hun televisie upgradede met een adapter waarmee zij filmpjes van het Internet kunnen afspelen op de televisie. Misschien kunnen we binnenkort niet alleen hoepla doen, maar ook Hoepla kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: