Toekomstbestendig

Zo vlak voor de vakantie krijg ik deze mail van de PZO:

De wereld verandert momenteel in een rap tempo. Grote ontwikkelingen als digitalisering, blockchain en kunstmatige intelligentie hebben impact op de economie, op ieders vakgebied, ieders werkzaamheden en dus ook op jouw bedrijf.
Met het thema ‘Klaar voor de toekomst’ staat het Zelfstandig 3.0 ondernemersevenement op 10 oktober volledig in het teken van innovatie. Want innoveren en ontwikkelen is niet iets wat alleen grote multinationals aangaat. Ook jij als zzp’er, freelancer of mkb’er zult moeten innoveren om je bedrijf toekomstbestendig te maken én te houden.

Daar zit je dan, net voordat je de computer definitief een paar weken dicht wilt doen.

Ga je op vakantie met de vraag of je bedrijf toekomstbestendig is. Ik bén mijn bedrijf. De vraag of mijn bedrijf toekomstbestendig is, is dus de vraag of ik toekomstbestendig ben. Ga er maar aan staan.

Daar komt bij dat daags ervoor de provider van de site van de zaak mij per hoeramail meldde  dat we overgaan op PHP7.3 en dat ik och arm nog op PHP 5.2 zit. En dat dat niet meer kan. Dus of ik maar voor 15 augustus … Ik wil niet naar PHP 7.3; ik zat net zo heerlijk in PHP 5.2.

Wat wil je dan, ouwe zeur?

Ik wil leuke artikelen schrijven of een mooi cahier maken over leren in organisaties of een nieuwe website schrijven over de opleiding van de medische specialist of training geven aan deskundigen hygiëne en infectiepreventie in opleiding of aan raadgevende adviseurs of aan secretaresses die nog betere e-mails willen schrijven dan ze vorig jaar deden …

Verhip: dat staat er allemaal op de agenda voor ná de zomer. Dat is wel niet de Toekomst 3.0 maar klinkt een heel stuk leuker en is zeg maar toch ook een stukje Toekomst. Zou het kunnen, een tekstschrijver zonder website in PHP7.3 die innovatief en qua blockchain misschien nog niet voor de volle honderd procent geïnnoveerd is? We gaan het zien.

Maar eerst even niks niets nada niente. De toekomst komt vanzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s