O Susie

De poes Susie gaat spinnend door het leven. Als ik thuiskom zit ze spinnend achter het raam, als ik met een vol dienblad de trap opga loopt ze me spinnend voor de voeten, als ik wegga loopt ze spinnend achter me aan. Een tevreden beestje, zou je denken maar mij bekruipt ook wel eens de gedachte dat ze doet alsof. Spinnen als fluiten in het donker.

De poes Susie gaat soezend door het leven. Als ik thuiskom zit ze op haar handdoekje op de trap, verblikt noch verbloost, knippert geen oog, verroert zich niet. Een tevreden beestje, zou je denken maar mij bekruipt ook wel eens de gedachte dat ze doet alsof. Soezen om de dag te doden.

De poes Susie geeft kopjes alsof haar leven ervan af hangt. Het is haar manier om aandacht te krijgen van het baasje … nou ‘baasje’, van de man die de zak met brokken bedient. Eten, eten, poepen en eten. Een tevreden beestje, zou je denken maar mij bekruipt ook wel eens de gedachte dat ze doet alsof. Eten als remedie tegen verveling.

Ze mag niet naar buiten. Ze heeft geen moer te doen. En er is ook geen blond blakend knaapje dat haar haar kattenbrokjes brengt. Zou ze zich vragen stellen over de zin van het leven? Ongetwijfeld. Maar misschien heeft zij het ultieme antwoord wel gevonden. Spinnen, soezen, eten en poepen. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.