Persconferentie

Zoonlief at mee gisterenavond, met zijn zoonlief. De mijne zit in de journalistiek en volgt het nieuws op de voet. Zijn moeder doet dat ook. Ik ben een nieuwsmijder. Ik krijg graag een samenvatting bij het ontbijt, als de dag nog vers is en ik de wereld nog aan kan.

Om kwart over 6 kondigden moeder en zoon aan dat ze vóór de pizza graag nog de extra persconferentie wilden zien, want waarschijnlijk zou de totale lock down worden aangekondigd. Dus toch.

Mij sloeg de schrik om het hart. Ik stalde Lasse in de persruimte boven onder het schrale toezicht van twee nieuwsverslaafden, deed mijn jas aan en liep naar de slijter. Ik heb in principe een fles jenever op voorraad maar stel je voor dat we 6 weken verstoken blijven?

De jongeman die slijter was, heette me welkom en keek weer verder naar de opening van de persconferentie. Ik luisterde met een half oor mee, ondertussen op zoek naar het jeneverschap. Verhip. Het ging over Bruins. Dat kan maar een ding betekenen: de winkels blijven open. Opgelucht haalde ik adem. Toen bleek dat de Hooghoudt niet meer in de bonus was, was de opluchting alleen maar groter. Het zal je gebeuren dat je een doosje jenever moet kopen voor de volle prijs!

Bij het afscheid wenste de jongeman mij ‘het beste’. Ik zei ‘Vaarwel.’

3 gedachten over “Persconferentie”

    1. Taalverschillen! Bij ‘promotie’ denk ik aan de feestelijke verdediging van een proefschrift als iemand zijn doctorsgraad behaalt. En ja, die zijn nu ook allemaal in de ijskast gezet. Dus ik dacht: “dat is geen nieuws Willy”. Maar jij bedoelt met ‘promotie’ een ‘aanbieding’ of (om met Albert Heijn te spreken): iets is in de bonus. Dat er geen promoties meer mogen in NL is jammer voor mijn vrouw en haar promovendi, dat er geen promotie-acties meer zijn in het drankschap is slecht nieuws voor mij. Nou: ik vind het wel goed dat de drank wat duurder wordt, diep in mijn hart. Hoe hoger de prijs, hoe lager de consumptie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.