In het begin

Alle begin is moeilijk, leer je van je ouders als je valt en weer opstaat. Weet u wat pas echt moeilijk is? Herbeginnen.

Mijn vrouw begint haar nieuwe werkjaar met een bedrijfsuitje. Ze willen in Groningen regen en wind en guurte. Ze gaan op de fiets. Maar verder is het programma een verrassing. Wat neem je mee? De hoge schoenen. Maar waar die liggen die? En de banden van fiets, hoe staat het daar eigenlijk mee? En waar ligt …

Tijdens de echte vakantie werkte ik af en toe een half uurtje. Gewoon, omdat het handig was. Maar eenmaal thuis stagneerde die werklust. Nu mijn vrouw weer gaat werken, herpak ik mezelf. Probeer ik mezelf te herpakken. Dat valt me niet mee.

Ik voel me een beetje zoals zij zich voelde. Waar ligt alles, hoe werkt alles, en diep in mijn hart voel ik ook de waarom-vraag opborrelen. Waarom, waartoe? Maar ook heel basic: ‘Hoe?’ Mijn computer wilde een nieuwe configuratie waarna mijn tekstverwerkingsprogramma niet meer werkte waardoor ik een nieuwe versie van Office moest downloaden en installeren waartoe ik een nieuw account moest aanmaken waarna bleek dat ik al een account heb maar het verkeerde wachtwoord waarna bleek dat ik daartoe akkoord moest gaan met mij zeer onduidelijke licentievoorwaarden die ik 5 minuten trachtte te lezen … en tot overmaat van ramp wil mijn WordPress ook nog eens dat ik in blokken ga werken. Waarom kan alles niet heel gewoon bij het oude blijven?

Even dacht ik erover om mijn vrouw bij haar terugkomst vanavond mee te delen dat ik ermee gestopt ben. Maar de kans is groot dat haar dat rauw op heur dak zou vallen. Ik stop. Ik begin. Ik herbegin.

Eén gedachte over “In het begin”

  1. Dag Wout, wat een leuke verrassing vanmorgen in mijn mailbox. Ik moet bekennen dat je bijna en onbewust uit het oog was, dus ook uit het hart. Ook wij moeten “herbeginnen” met Wout Sorgdrager, maar weet alvast dat je een bijzonder mooi begin hebt gemaakt om jouw plaatsje in ons hart te heroveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: