Sint Maarten

Met stip de pijnlijkste video die ik de afgelopen jaren zag: burgemeester Koen Schuiling van Groningen die met een lampionnetje, liedjes zingend langs twee deuren gaat en de spelregels rond Sint Maarten 2020 uit de doeken doet. Ik kan de video niet meer vinden en dat kan geen toeval zijn. Een burgemeester moet niet klakkeloos alles doen wat zijn communicatie-adviseurs hem vragen.

Het hielp niet. Het aantal kinderen dat ons huisje bezocht steeg zelfs met 50%. Drie kinderen meldden zich. Dat is er 1 meer dan vorig jaar maar nog steeds niet voldoende. Temeer daar zelfs de buurman zich niet meldde.

En zo zaten wij traditiegetrouw met ruim 40 kitkatten en twixjes. Ze mochten er 2 nemen. Maar dat zette geen zoden aan de dijk. Waarom koop je dan in hemelsnaam 40 van die reepjes Sorgdrager? Dat weet de nationale grootgrutter precies: ze verkochten er 2 zakken kitkatten voor de prijs van 1 1/2. Dan heb je mij. Als je 1 zak koopt ben je echt duur uit. En die twixjes kocht ik voor als de jongelui geen kitkat bliefden.

Maar misschien heb ik geluk. Misschien neemt mijn grote kleinzoon morgen zijn lampion wel mee en mag hij Sint Maarten zingen voor ons. Dan heb ik nog 34 reepjes – correctie  32 – correctie 28 – over. Hij moet er snel bij zijn.

Op de foto zo maar wat Sint Maarten zingende kinderen in Leermens. In de goede oude tijd.

2 gedachten over “Sint Maarten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: