Duurzaam Groningen

Je kon erop wachten. Die kerncentrale die ons land moet gaan helpen bij de afbouw van onze gasverslaving … Groningen. Where else? Rutte tikt de bal in het doel dat Groningen wagenwijd open zette met initiatieven als de energy coalition, Energy Campus, Energy Valley, het Energy Delta Institute en de Energy Academy Europe.

Het was indertijd een gouden lobby van Gasterra, Gasunie, de NAM en gdbtrt de rijksuniversiteit en de hogeschool. Ze zagen de miljoenen alweer binnenwaaien.

Rutte vindt Wopke Hoekstra en Geert Wilders aan zijn zijde. Kernenergie is gewoon nodig. Kernenergie doet het namelijk altijd. Behalve als de centrale uitgeschakeld wordt voor onderhoud. Ik herinner me een energiecrisis (november 2018) in België waar 6 van de 7 reactoren waren stilgevallen. Als iets zó gevaarlijk is, moet je er niet aan beginnen.

Hoewel. Daar aan die Eemshaven. Wie woont daar nu helemaal?

Ons gedeputeerde Nynke Homan twitterde een pietsje boos:

Even voor de helderheid @MinPres: @provgroningen wil geen #kerncentrale . #rtldebat Wij willen de duurzame energieprovincie zijn met oa groene #waterstof en oh ja: we hebben #aardbevingen.

Tja. Dat ze die spatie plaatst in ‘duurzame energieprovincie’ is waarschijnlijk onbedoeld. Wat ze echt bedoelt is ‘duurzame duurzame-energieprovincie’. Want wij willen in Groningen nog wat langer mee.

We voorzagen dit hele land sinds 1960 van gas en miljarden en miljarden euro’s. Laten we eerst onze woningen en monumenten en andere gebouwen waar nodig herstellen en versterken. Laten we eerst zorgen dat alle Groningers die recht hebben op compensatie dat geld ook op hun rekening hebben.

Nu is Zuid-Holland aan de beurt. Of Noord-Holland. Of Utrecht. Als de kerncentrales echt zo veilig zijn, kan dat geen probleem zijn.

3 gedachten over “Duurzaam Groningen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: