Meisjes

Naar Ken keek hij niet om. De drie meisjes die uit de propvolle speelgoeddozen in ons vakantiekerkje tevoorschijn kwamen, de een nog bloter dan de andere, vond hij daarentegen prachtig. Toen we nog 2 jurkjes en een trui opdoken alsmede een paar schoenen kon hij zijn geluk niet op. De meisjes kregen een jurk of een trui aan, en een van de boffers ook nog een paar schoenen. Namen kregen ze niet. Meisjes zijn meisjes. Beer is beer en Lasse is Lasse. Ze waren een drieëenheid, die alleen uit afzonderlijke individuen bleek te bestaan als het ging om de toedeling van het ene paar schoenen. Omstebeurt, bezworen wij ze, omstebeurt. En niet zo zeuren.

We zaten in het preekgestoelte. Weggedoken achter de bijbel die was opengeslagen bij Matthew 1. We bakten er pizza, we deden de jurkjes nog eens goed en verdeelden dat ene paar schoenen eerlijk. Beer zat er bij en keek toe. Hoofdschuddend, denk ik, en blij dat hem dit allemaal bespaard bleef. En Ken ontging het allemaal. Hij lag in zijn blote niksje in de plastic IKEA-bak achter de trap en wist van niets.

Toen het weekend was afgelopen bleven de meisjes achter. Een beetjes verweesd. Proevend van de stilte. Verbaasd over de rust die over Easterwierum was neergedaald. Eigenlijk net als oma en opa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: