Solliciteren

Tegen 2 uur ’s middags daalde er een diepe rust neer over het Martinikerkhof. Er bleken wat vogels te fluiten. Scholieren joelden wat onderweg naar de supermarkt voor chips en brood. In de verte wat stadsgewoel. Vier beiaardiers speelden gisteren voor. Ze kregen alle vier een klein uur de tijd. Technisch repertoire, klassiek repertoire, populair repertoire.

Vier kandidaten voor twee banen als beiaardier.

Een goede procedure kost tijd. Van 9.00 uur ’s morgens tot 14.00 uur ’s middags zaten in weer en wind op het bankje in het plantsoen 2 buitenlandse beoordelaars. Op een stoeltje bij buurvrouw voor, een Nederlandse beoordelaar. Door de dag kwamen er meer mannen. Ze tikten mee, ze humden mee, ze schreven mee, ja, ze leefden mee.

Toen het klaar was verzamelden de mannen zich bij het bankje. Ze hadden genoeg gehoord. Ik zag wat opluchting in hun gedrag, misschien zelfs wat joligs. Het was een lange dag geweest.

Dat vonden wij ook wel. Ik draag ons carillon een warm hart toe maar na drie kwartier heb ik meestal wel genoeg klok gehoord, en na 4 uur is de stilte weldadig. Zo kan het dus ook.

Dan zet de graafmachine onder de Gardepoort zich weer aan het graven.

3 gedachten over “Solliciteren”

  1. Na de langdurige sloopperiode heeft mijn buurt een langere rustperiode doorgemaakt. De drastische vermindering van het vliegverkeer vanwege Coron perikelen gaven daar een geliefde aanvulling op. Nu zijn de bouwwerkzaamheden weer gestart. De hei-installaties klinken weer van vroeg tot laat. Ook de denderende lawaai makende vliegtuigen komen weer op gezetten en ongewenste tijden overvliegen. De gebedsoproepen vallen daarbij in het niet.

    Een mooi carillongeluid op gezette tijden zal ik ook waarderen.

    Vredelievende groet,

    1. Wat moet dat heerlijk zijn geweest – die rust! Van heimachines weet je nog dat het eens over zal zijn. Van die vliegtuigen weet je dat het alleen over gaat als er iets ergs aan de hand is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.