Verlegen

Ik ben er wat mee verlegen, met mijn nieuwe broodbakboek. Het kwam zo maar uit het niets aan de deur met de post, vorige week en ik dacht, het zou kunnen dat mijn verjaardag er iets mee te maken heeft en wachtte tot de gulle gever zich zou melden met hartelijke felicitaties of gewone felicitaties of misschien een enkele proficiat. Waarop ik een zeer welgemeend dankjewel (ik zeg ‘je’ tegen mensen die mij een broodbakboek sturen) zou kunnen laten blijken.

Maar niks.

Zo’n boek komt toch niet vanzelf bij de post? En ik kan moeilijk mensen in het wilde weg aanschieten met de vraag of dat boek soms van hun afkomstig is. Ik bedoel – de kans is erg groot dat dat niet het geval is waarop ik bang ben hen in verlegenheid te hebben gebracht. Zitten we allemaal in verlegenheid.

Desalniettemin – ik heb een nieuw broodbakboek en begon gisteren met een nieuw desempje. Zo’n desempje maak je met meel en water en tijd. Magie. Met een deel van dat toverspul bak je je brood en het resterende deel vul je aan met meel en water en tijd. Het is lang geleden dat ik met desem werkte. In Beijum om precies te zijn, toen we nog geen kinderen hadden en wel tijd. Een beetje zoals nu dus.

Hoe ouder je wordt, hoe meer tijd je hebt.

Desem in wording. Ik besloot deze foto niet voorop te plaatsen.

Eén gedachte over “Verlegen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.