Dorpshuisbeheerder

In Leermens zoekt men voor het dorpshuis een beheerder. Traditiegetrouw is dat een stel en eerlijk is eerlijk, traditiegetrouw gaat dat stel ook uit elkaar. Het ene stel houdt het wat langer vol dan het andere maar in 8 van de 10 gevallen redt de relatie het niet. Het is geen erg stressvolle baan. Daar ligt het niet aan. Nee, ik denk dat wie ervoor kiest om de uitbater te worden van een dorpshuis in een klein dorp, ergens in Noordoost-Groningen, op zoek is naar verandering, de zin van het leven of avontuur. Dat zijn kwetsbare fases in een mensenleven.  

In de jaren 90 konden wij het niet meer bijhouden. Beheerders kwamen en gingen en kwamen en gingen. Wij stelden ons als buren telkens netjes voor maar ik heb er vast een of twee gemist. Allemaal wilden ze op bepaalde dagen in de week koken voor het dorp en allemaal wilden ze nieuwe activiteiten organiseren en allemaal bleken ze te hoog te grijpen. Leermsters zijn net gewone mensen. We willen best af en toe met dorpsgenoten samen eten maar niet elke week. Leermsters zijn net gewone mensen. We willen graag af en toe met het dorp iets doen maar niet op donderdag want dan is ‘Silent witness’ op tv en niet op vrijdag want dan zijn we moe en niet op zaterdag want dan hadden we al een afspraak. 

Nee, dat dorpshuis is bedoeld voor de yogales op woensdagochtend en in het seizoen de repetities van de toneelvereniging en het smartlappenkoor en voor de zaterdagnamiddagborrel en de Sinterklaasviering en de nieuwjaarsvisite en de klaverjas- en sjoelavonden. En natuurlijk voor andere dorpsbijeenkomsten zoals vergaderingen en etentjes. Heus, die zijn er genoeg. 

Ik zag de vacature op Facebook. ‘Zullen we?’ vroeg ik mijn vrouw. Ze zei ‘nee’ en ik begreep haar wel. Maar bent u zeker van uw partner, kent u de zin van het leven al en bent u wars van avontuur? Ga eens praten. Veel mooier wordt het namelijk ook niet. 

beheerder voor dorpshuis Leermens

Eén gedachte over “Dorpshuisbeheerder”

  1. Wat een kans! Ik heb het avontuur al jaren geleden afgeschreven. Misschien in de toekomst toch weer een Sorgdrager in Leermens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: