Staar

In tranen verliet ik op de tast de oogkliniek, beide handen voor de ogen tegen het felle licht. Minstens vijf verschillende druppels schoten ze in beide ogen, dat kan ook niet goed aflopen.

Omdat dit ook mijn medisch dossier is (kuch weg, arm genezen, osteoropenose mild, beweeglijkheid schouder op 80%, hooikoorts geen last) mag niet onvermeld blijven dat twee maanden geleden de opticien halverwege de meting resoluut de pen terzijde stak en zei: ‘Nee, hier ga ik niet mee door. U moet echt eerst naar de oogarts.’

Staar, precies.

Eerst schrok ik. En de ouderdom grijnsde me in het gelaat. ‘Zie je wel’ lachte hij geniepig, ‘er is geen ontkomen aan.’ Maar wat lotgenotencontacten verder wist ik dat ik blij moest zijn met de diagnose. Staar betekende dat ik de bril definitief af kan zetten, na 58 jaar. En dat ik hooguit bij de Hema een paar leesbrillen moest aanschaffen.

De oogarts was echter net zo resoluut als de opticien. Ik werd hartelijk uitgenodigd om over een jaar nog maar eens langs te komen. Misschien heeft u  dan wat meer last, hielp zij me hopen.

Eén gedachte over “Staar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.