Schouderoefeningen

De laatste (en enige) keer dat Nederland won van Tsjechië liep het team het veld op met mijn zoon. Amsterdam, 11 juni 2000. Ik weet het, niet alle verbanden zijn causale verbanden maar het zet een mens toch aan het denken.

Het was gisteravond zo tegen half 9 even heel stil op straat. Zelf deed ik de laatste 20 minuten wat schouderoefeningen. Ik had het wel gezien. Ik zag Memphis Depay belangrijk willen zijn. Ik zag Denzel Dumfries zichzelf en zijn teamgenoten voorbijrennen. Ik zag Donyell Malen de kans van de eeuw missen. Ik zag dat Ajaxieden als Stefan Berghuis en Davey Klaassen op de bank werden gehouden. Ik zag direct na die domme rode kaart de schouders hangen.

Na afloop vertoonde AH een reclame met een hamster die voordelig boodschappen deed. Ze hadden de commercial op de plank, voor het ondenkbare geval dat. Het was even heel stil op straat. Een merel deed van zich horen. Een motor trok  flink op. De studenten achter namen toch nog maar een glaasje. Er werd wat vuurwerk afgeschoten. De kerkklok sloeg alsof er niets was gebeurd. Op de Grote Markt dropen geheide feestgangers af. Er hing een diepe crisis in de lucht.

Voetbal had het land kunnen redden. Schouderoefeningen het voetbal. En dus schouderoefeningen het land. Ik weet waar ik het voor doe. Wij Sorgdragers hebben een zware taak.

Eén gedachte over “Schouderoefeningen”

  1. Deze Sorgdrager haalde gisteravond, na afloop van de wedstrijd, welgeteld één keer zijn schouders op. Telt dat ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: