Laat het los en haal adem

Nu de toeristen weer uit hun holletje zijn gekropen, het hotel weer bezoekers trekt, picknickers hun picknick eten, jongelui frisbeeën en buren de surfspullen in onderhoud nemen, wordt het drukker aan ons hofje, drukker voor de deur. Leven in de brouwerij.

De drukte gaat gepaard met meer auto’s voor de deur. Nee, er mag hier niet geparkeerd worden maar er zijn uitzonderingen. Sommige auto’s zijn van gasten van het hotel die hun auto mogen laten staan als ze aankomen. Medewerkers van het hotel parkeren de auto dan ergens in een garage wat verder weg. Mijn zegen heeft het.

Maar de meeste auto’s zijn toch van rijke patjepeeërs die niet malen om een boete of van medewerkers van onze gemeente die belast zijn met toezicht en handhaving. Zij parkeren hier tegenwoordig tweemaal per dag zo’n 5 of 6 auto’s langs de straat voor een half uurtje of wat langer. Wie roept de handhavers tot de orde? Wie houdt toezicht op toezichthouders?

Ik probeerde het gisteren. Ze parkeerden opgewekt hun auto pal voor onze neus. Ik schudde m’n hoofd en zei er wat van. Het leidde tot achteloos schouderophalen. Dat zijn momenten waarop ik volschiet. En dat ik van mijn hart geen moordkuil maak.

Hufters en handhavers hebben het rijk voor zich alleen. Hufters en handhavers doen wat ze willen doen. Is er iets wat u nog niet wist? Ik neem me voor om het los te laten en adem te halen.

Eén gedachte over “Laat het los en haal adem”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.