Kleinkinderen

Waarom ik zo weinig over mijn kleine kleinzoon schrijf? Niemand die mij die vraag stelt. Ingrid vroeg mij gisteren hoe het nou met hém gaat. Het kortste antwoord op haar vraag is ‘goed’. Een iets langer antwoord is ‘Uitstekend’. Nóg meer?

Hij is de blijste baby op de aardbol. Terecht, hij kruipt, klimt en klautert overal op en onder en ontsnapt dagelijks tientallen keren aan nare valpartijen, stroomstoten, gaten in het hoofd, gebroken ledemaatjes of ander groot onheil. En ook het meeste klein onheil wordt hem bespaard.

Wie goed oplet kan hem ‘opa’ horen zeggen, maar er zijn er onder ons die er ‘papa’ in horen of ‘mwaa’. Het knaapje heeft bovendien de kracht van de glimlach ontdekt en buit dat genadeloos uit. Hij eet zijn boterham met pindakaas met graagte en slaat er opgewekt nog een flinke fles melk bij achterover. Hij groeit, hij bloeit.

Er is een maartje. Hij slaapt zowat de hele dag. Ik zie hem gewoon bar weinig. En als ik ‘m zie moet ik ‘m delen. Dat had ik met z’n grote broer niet. Natuurlijk, ook die ging om 10.00 uur onder zeil om tot 12.00 uur te slapen om daarna om 14.00 uur weer tot ongeveer 16.00 uur te slapen, maar de andere uren had ik hem en hem alleen. Nu deel ik de kleine kleinzoon met de grote broer en wil oma regelmatig ook een stukje van de cake.

Over 4 maanden gaat zijn broer naar school. Hij kan niet wachten. Ik ga hem die uren ontzettend missen maar verheug me net zo ontzettend op de wandelingen die ik met zijn kleine broer ga maken. Misschien gaan we wel naar de bieb of naar de kaaswinkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: