Samen behangen

De duurzaamheid van een relatie kun je voorspellen aan hoe je samen een nieuwe tent opzet. Die test doorstonden mijn vrouw en ik iedere keer weer glansrijk. Dus toen we gisteren voor het eerst samen gingen behangen waren we optimistisch gestemd. Bovendien: ik kán behangen. Ik deed dat. Ik weet alleen niet meer waar, wanneer en in welk verband. Dat deed enig afbreuk aan het vertrouwen dat mijn vrouw stelde in mijn ervaringsdeskundigheid maar ik wist: als ik het toen kon, kan ik het nu zeker. Het ging gisteren om 3 stroken op een rechte muur van de slaapkamer en we hadden ons zorgvuldig ingekeken op Youtube.

De jongen van de jongens die ons het behang verkochten, bezwoer me toen ik het afhaalde om het niet nat te maken en zuinig te zijn met de lijm. Helaas bleef de eerste baan alleen boven plakken. De dialoog die zich daarop naast het echtelijk bed ontspon, verliep oprecht en eerlijk waar in alle pais en vree. Het draaide om de vraag of we de jongens geloofden of toch mijn vrouw die echt vond dat we de banen wel nat moesten maken. Baan 2 deden we dus op haar manier en toen dat lukte baan 3 ook. Leer je leven met een strook behang die enigszins los hangt? Neen. We haalden de strook eraf en besproeiden hem nog maar eens terdege.

Dat we zelf behangden, was om reden dat de behanger pas in maart 2022 tijd had. Als u nog behangers nodig heeft: wij staan er klaar voor en durven zelfs wel een hoekje om.

En vannacht lieten we het licht aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: