Zzp’er in de put

Soms zit het mee, meestal zit het tegen. Kent u die uitdrukking? Ze beloofden me een grote klus en die komt er vast wel maar nu nog even niet. Ze vroegen me om met spoed iets te regelen en schreven niet eens bedankt. Ze gingen akkoord met een betalingstermijn van 3 weken maar betalen nog niet na 2 maanden voor werk dat ik in juni deed. En dan dan lengen ze de nachten ook nog eens en miezert het buiten en binnen en is het gas onbetaalbaar. Het goede nieuws: het behang hangt. Nog.

Awel. En dan moet je een les voorbereiden waarin je 21 doorgewinterde professionals vlot en wervend moet leren schrijven in anderhalf uur. De les welteverstaan.

Dan wreekt zich het zzp’erschap. Als kleine zelfstandige draai je in je eentje rondjes in de modder die je zelf creëerde. Anderhalf uur … vlot en wervend … 21 deelnemers … En begin ik te ploeteren. En wie rondjes ploetert in modder graaft zichzelf in. De horizon verdwijnt uit beeld, de bagger belemmert zelfs het laatste beetje uitzicht en het chagrijn groeit. En zit je eenmaal in zo’n onmetelijk zwart gat gevangen, dan klauter je daar ook niet zomaar uit.

Tot Marc belt en vraagt hoe het gaat. Ik leg hem het probleem voor. En hij draagt hupsakee en pasklaar loepzuiver de oplossing aan en gaat verder met prachtige websites bouwen.

Een beetje verwilderd veeg ik de modder van mijn glazen en kruip ik uit mijn zwarte gaatje. Ja, zo ga ik het doen. Een goede docent is lui. Ik wist het. Maar soms moet een ander het je even zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: