Een plakkende bank

Misschien gaat de horeca wel weer open en misschien ook de schouwburg en de bioscoop. Je weet het niet, je weet het nooit.

‘We kunnen van het weekend misschien ergens eten?’ suggereerde ik gisterenavond. We hadden net 3 afleveringen van After Life gestreamd. Mijn vrouw had de iPad, ik deed een spelletje Freecell op de telefoon. ‘Maar waar?’

We overwogen zo wat mogelijkheden maar realiseerden ons dat je er dan wel snel bij moest zijn. Ondertussen bekeek mijn vrouw het aanbod in de bioscoop. Niks, hoewel, donderdag, Amelie, een oude film die we al eens gezien hadden op tv. Ach, een mooi sprookje maar we zagen het.
‘In de schouwburg staat in maart “Her Majesty”‘ zei mijn vrouw, ‘zal ik kaarten bestellen?’ Maar natuurlijk, leuk. Tot we zagen dat het ongeplaceerd is en bijna uitverkocht. Om een beetje fijn te zitten moet je er wel erg vroeg zijn.

‘En in de Machinefabriek?’ Ik beantwoordde mijn vraag zelf maar. ‘Misschien nog even wachten.’

En ik vond de winnende kaart. Ik haalde opgelucht adem. Binnen de anderhalve minuut.

Arme schouwburg, arm NNT, arm Forum. Voor ze al die mensen die snakken naar een mooie voorstelling en absoluut niet zonder cultuur kunnen weer uit hun bank hebben getrokken is het seizoen afgelopen en begint de volgende lockdown al bijna.

Zou er een vierde reeks van After Life komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: