Onze donderdag

Het is donderdag. Zo dadelijk lopen er twee jongetjes ons huisje binnen. De een heeft hoogstwaarschijnlijk een dikke tas mee waarin de spullen zitten die hij een kwartier ervoor onbedingd en per se mee wilde en waarvan hij mij de inhoud trots toont nadat hij zelf de grote glazen deur heeft opengeduwd en zijn jas heeft uitgetrokken en daarbij verteld heeft dat hij nu ook zelf de rits kan dichtdoen. De ander stapt hupsakee naar de platenspeler om daar te proberen de machine aan het draaien te krijgen. Vergeefs. De deksel heb ik weer dichtgetapet, de stroom is eraf.

Verrassingen worden zwaar overschat. Voorspelbaarheid is heerlijk.

We hebben ze nog twee keer samen de hele dag. Vandaag en volgende week. Daarna gaat Lasse naar school. Hij is er klaar voor. Hij kan zijn eigen jas aan- en uittrekken. Hij kan zelf naar de wc

(al vindt hij dat maar saai:
‘Opa, ik moet plassen …’
‘Oké.’
Even later komt hij terug: ‘Opa, jij mag wel mee.’)

en hij kan tellen en lezen en schrijven. En hij verveelt zich inmiddels zo tegen het einde van de dag. Dan wil hij rusten. Dat is: tv kijken. En dat mag dan niet.

Benieuwd hoe we hem na 1 februari om 14.00 bij school aantreffen. Benieuwd of we dan nog even bij de kaaswinkel langs kunnen gaan of dat het grote rusten dan al om 15.00 uur begint.

Ondertussen heb ik dan die kleine O een hele ochtend voor mij alleen. Misschien kunnen we wel naar de bieb en naar de kaaswinkel en naar de Albert Heijn. Misschien kunnen we samen fietsen. Misschien kan ik hem wel leren hoe je de platenspeler bedient zonder de platen te molesteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: